Laatst kreeg ik een ongebruikelijke vraag, Nou ja, ongebruikelijk. Het gebeurt wel vaker dat een opdrachtgever vraagt of ik bij een opdracht een keer mijn mobiele espressobar wil verplaatsen. Dan kan je denken aan koffie schenken bij een sponsor diner, om daarna de Mobiele Espressobar te verplaatsen naar het evenementen terrein.

Maar deze keer was de vraag of ik samen met de Kaldi Mobiel Heerhugowaard alle stembureau’s wilde langsgaan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Dat waren er zevenentwintig! Ieder dus 13/14 op een dag. Dat was niet alleen veertien keer opbouwen en opruimen, maar ook veertien keer onder tijdsdruk crossen door Heerhugowaard om op tijd bij het volgende stembureau te zijn. De eerste stop was bij een P+R waar de pers al snel klaar stond omdat de burgemeester kwam stemmen. Vervolgens langs basisscholen, wijkcentra, buurthuizen, appartementencomplex, sporthal en het gemeentehuis.

Ik heb een kleine collage gemaakt om te laten zien waar de leden van het stembureau en de op dat moment aanwezige stemmers een heerlijke koffie, cappuccino, thee of warme chocolademelk met slagroom kregen aangeboden. Het was een hele intensieve dag en ik was aan het einde van de dag uitgeput. Maar ik kreeg veel enthousiaste reacties en daardoor was deze dag zeker de moeite waard.