Ik kreeg een telefoontje van het hoofdkantoor. Met hoofdkantoor bedoel ik Kaldi Mobiel, de franchise organisatie waar ik bij ben aangesloten.

“Hé Chris, wil jij een opdracht op 9 juli in Amsterdam?” Eerlijk gezegd reageerde ik een beetje bot.

“Je weet toch dat ik de eerste twee weken van juli mijn vakantie heb gepland.” De ervaring leert dat in de periode van de schoolvakanties er niet veel opdrachten binnenkomen. Dus ook voor mij de ideale periode om “gewoon” met vakantie te gaan.

“Ik kom niet terug voor een braderietje of zo, alleen voor iets leuks wil ik overwegen terug te komen.” Het was even stil aan de andere kant van de lijn: “Is een… Hollywoodfilm leuk genoeg?”

Het verhaal was dat een art director in Amerika een ontwerp had gemaakt voor een terrasje in Amsterdam. Daarbij had hij waarschijnlijk op het Internet gezocht naar passende foodtrucks om het plaatje compleet te maken. Een Foodtruck, een hotdogwagen, een frietboer met zijn bakfiets en een Kaldi Mobiel kwamen op zijn ontwerp. Toen het verzoek bij Kaldi Mobiel binnen kwam waren ze verbaast te zien dat de Kaldi Mobiel uit Den Haag op het ontwerp terecht was gekomen.

Natuurlijk hoefde ik hier niet lang over na te denken. Voor deze opdracht wilde ik graag uit de Ardennen terugkomen.

De eerste draaidag was ingepland om met de Hollywoodsterren Ryan Reynolds en Samual L. Jackson opnamen te maken. Om 05:00 uur was ik in Amsterdam, naast het Rijksmuseum, en kreeg de instructies waar en hoe de Kaldi Mobiel moest worden gesitueerd. Hoewel ik was ingehuurd voor “het plaatje” heb ik bij de Gallery, waar ik tegenover stond, stroom kunnen regelen waardoor de crew en figuranten tussen de opnames door van de lekkere Kaldi koffie konden genieten.

Tijdens de tweede draaidag werden veel van de takes opnieuw gedraaid, met het verschil dat de filmsterren waren vervangen door stuntmannen. Het ging er dus een stuk ruiger aan toe. De laatste opname was een auto die dwars door het terras moest scheuren. Het is niet moeilijk te raden waarom deze opname als laatste werd gedraaid. Het moest dus ook in één keer goed.

Nu maar hopen dat, als de film medio juli/augustus 2017 uitkomt, mijn Kaldi Mobiel mooi in beeld komt. Het was in ieder geval een fantastische ervaring die ik voor geen goud had willen missen.

Chris van der Kooij

Wed, 21 December

Categorieën: Opdrachten